Hur man byter ut ett badkar med en dusch

Hur man byter ut ett badkar med en dusch

Visningar: 281     Författare: Kina SUP glashårdvara      Publicera tid: 07/25/2022      Ursprung: https://www.svglasshardware.com

Hur man byter ut ett badkar med en dusch

Att byta ut ett badkar med en dusch står högst upp på många husägares ombyggnadslistor – och det av goda skäl. En dusch tar mindre plats i badrummet, vilket ger mer utrymme för andra funktioner. Medan ett badkar en gång sågs som en väsentlig del av ett fullt utrustat badrum, sätter dagens fastighetsmarknad ofta större värde på en duschkabin, som erbjuder både snabb bekvämlighet för yngre vuxna och enklare användning för åldrande individer.

Att byta ut ett badkar med en duschkabin är ett särskilt populärt projekt för rörelsen på plats, vilket betonar ett barriärfritt boende. De flesta badkarsförkläden är minst 30 tum höga, så att ersätta badkaret med en mer tillgänglig duschkabin är extremt populärt för äldre husägare.

Innan du börjar
Att byta ut ett badkar mot en duschkabin är ett stort projekt som kräver kompetens som inte alla husägare besitter. Om ett fullskaligt borttagnings- och ersättningsprojekt är bortom din DIY-komfortnivå, kan du överväga två alternativ.

Lägga till ett duschhuvud i ett befintligt badkar
Även om det fortfarande är ett ganska avancerat projekt, kan du lägga till ett duschhuvud till en befintlig badkarsalkov istället för att helt ta bort badkaret. Processen innebär vanligtvis rivning av den ”våta väggen” där VVS-systemet är placerat för att ersätta VVS-arrayen. Med denna vägg exponerad ner till reglarna, tas den gamla kranventilen bort och ersätts med en ny enhet som inkluderar ett duschsteg och spruthuvud monterade i duschhuvudshöjd. Sedan kaklas den våta väggen igen (eller täcks med en ny rampanel).

Med tillägget av en duschdörr eller ett duschdraperi kan badkaret nu fungera som både ett badkar och en duschpanna, vilket gör det till en mer mångsidig armatur. Detta projekt är betydligt mindre tidskrävande än en fullständig borttagning av badkaret, men det kräver fortfarande goda VVS-kunskaper, samt en del grundläggande snickeri- och kanske kakelsättningsfärdigheter.

Men eftersom badkarsförklädet förblir på plats kan denna konfiguration fortfarande vara svår att använda för personer med begränsad rörlighet. Detta är inte ett bra alternativ om åldrande på plats är målet.

Lägga till en handdusch
Ett ännu enklare sätt att lägga till en funktionell dusch till ett badkar är att byta ut badkarspipen mot en speciell avledningspip som fästs på en handdusch — en flexibel slang och spruthuvud som kan monteras med fästen på väggen i duschhuvudshöjd. Detta tillvägagångssätt är endast lämpligt där väggen redan är vattentät, till exempel i en alkov med keramiska plattor eller med omslutande paneler av glasfiber eller akryl. Fäst den nya pipen och väggfästena, lägg sedan till ett duschdraperi eller en dörr, så har ditt badkar nu en perfekt funktionell – om än lite informell – dusch.

Detta kan vara en utmärkt lösning för lägenhetsbor som inte klarar av det stora renoveringsarbete som krävs för att byta ut ett badkar.

När ska man ringa en professionell
Gör inga misstag – att ersätta ett badkar med en dusch tänjer på gränserna för vad en gör-det-själv-man lätt kan åstadkomma. Projektet berör nästan alla delar som ingår i alla större badrumsrenoveringsprojekt, och kräver ett komplett utbud av rivnings-, snickeri-, VVS- och efterbehandlingsfärdigheter, samt erfarenhet av ett brett utbud av hand- och elverktyg. Om du inte känner dig bekväm med någon av dessa färdigheter, är det klokt att överväga att anlita ett proffs för jobbet. Och att anlita en entreprenör rekommenderas verkligen om du bara har ett badrum, eftersom detta ombyggnadsprojekt potentiellt kan göra ditt badrum oanvändbart i flera dagar. Ett projekt som tar en gör-det-själv i veckan kan ta ett professionellt team bara en dag eller två.

Dricks
Om du har för avsikt att anlita en professionell, se till att de är licensierade, få minst tre uppskattningar för jobbet och kontrollera referenser för att se till att du anlitar en kvalificerad expert.

Men ett element kan göra projektet lite lättare för gör-det-själv-are: ett prefabricerat duschkit. Tillgängligt i lager eller efter beställning på de flesta hemcenter, ett duschkit förser dig med en duschkar i akryl, matchande inbyggda väggpaneler och en duschdörr. Prefabricerade (eller prefabricerade) duschsatser sparar avsevärd tid och eliminerar mycket kakelarbete som normalt krävs för en skräddarsydd duschkabin.

Vad du behöver
Utrustning /Verktyg
· Sladdlös borrmaskin
· Kofot
· Fram-och återgående sågen
· Hammare
· Ögon- och hörselskydd
· Oscillerande multiverktyg
· Shopdammsugare
· Grundläggande VVS-verktyg
· Tätningspistol

Material
· Byggnadslim (vid behov)
· Prefabricerad duschsats
· Duschblandare set
· PEX- eller kopparrör och tillhörande kopplingar
· Tätning för badkar och kakel i silikon
· Skruvar eller spikar (efter behov)

SUP Hårdvara av glas erbjuder den skjutbara glasdörren och gångjärnsglasdörren hareware kit, alla kompletta serier badrumsglasdörr hårdvara kit. Om du vill veta någon detalj, vänligen kontakta oss.

NYA INLÄGG

> Vilket hårdvarumaterial är bättre för att göra duschrum? Duschrumsföretaget svarar åt dig

> Hur bygger man ett ramlöst duschrum?

> Hur man byter ut ett badkar med en dusch

> Vad är en ramlös duschvägg?

> Rullsats för skjutdörrar i trä: Dela utrymme utan att dela hemmet

> Skjutdörr i glas Enkel installation: Fler monteringsmöjligheter, mindre rörigt

> SUP skjutbara duschdörr glas hårdvara kit: Flera lösningar tillgängliga

> SUP , tillverkare av glashårdvara, ramlös glasdusch är det mest populära valet

POSTTAG

Relaterade produkter

Bootstrap